Wednesday, October 22, 2008

Kejadian intern 2

Semekom..
Lagi yeah yeah,,

Kejadian intern satu tetap tidak merubah hidup aku..
Aku still rilek dan kool g opis..
Aku wat bodo je..
Lantak ler ape nak jadi pon jadi la….

Sampai la satu masa yang aku sendiri pon tak igt da bile..

Kejadian kedua..

Korang penah tak bukak kasut yang korang pakai seharian pastu hidu bau kasut tersebut???
Kalo ade yang pernah mmg aku tabik laa..

Walaupon aku tak pernah tapi aku tau kasut aku mmg busuk..
Camane aku leh tau..
Camni cite nye..

Selalu pas abes keje aku bukak safety shoes aku letak bawah meja untuk digunekan keesokan hari..
Nak balik tu aku pakai la kasut converse aku yang warna coklat tu..
Pastu sampai la satu masa..

Mungkin Mr Yee(planner kat tempat aku) da tak tahan sangat bau kasut aku..
‘Azizul, you jangan tinggal safety shoe kat dalam opis nnt berbau’

Aku pon dengan agak segan jawab ok je la..

Pastu aku sorok la skit kasut tu ari tu kat bawah meja..
Sbb aku malas nak buat balik lagi ari tu..
Lagi pon aku da ade kasut converse ni..
Tak kan nak pakai kasut berat tahap babi overweight..

Pastu keesokan hari aku datang je kasut aku takde..
Aih..makin aku sorok hilang lak kasut ni..
Aku pon tak kuar opis la ari tu..
kawasan plant tak pijak sbb takde safety shoes..

keesokan hari aku jumpe la Cyntia(Die yang jaga pasal safety shoe)..
aku igt nak mintak baru..
tapi aku pon tak ingat kenapa die tak beri aku safety shoe waktu tu..
da lupe da die nye alasan...

pastu terpaksa la aku gunakan kasut converse aku buat sementara waktu..

pastu..
selang beberapa hari bos aku Tanya..
‘mane safety shoe you??’

Aku dengan jujur jawab..
‘hilang bos’
Aku cerita la camane leh hilang…

Pastu die trus blah camtu je..
Takde pesanan penaja langsung..

Esok nye..
Sampai la hari bersejarah dalam hidup aku..

Aku masuk opis bos aku terus maki hamun aku sbb tak pakai safety shoes..
Aku tak sempat nak duduk lagi terus kene..
Memang buat aku jadi makin tak best nak datang keje..
Rosak angin badan aku aritu..

Tapi..nasib baik kali ni die takde menumpahkan kata2 yang berbau kesat..
Takde la macam 1st aku kene dulu..
Tapi agak di maki hamun la..

Da 2 kali kene maki hamun dengan bos..
Walaupon aku da kene macam tu..
Aku tetap kool..

Aku terus jumpe cyntia lagi..
Mintak safety shoe..
Aku cakap da kene maki da dengan bos..
Terus dapat safety shoes..
Tapi second hand punye..
Lantak la..
Yang penting bos tak bising….

Lepas je aku da tak tinggal safety shoes kat opis aku lagi..
Aku tinggal safety shoes aku kat department md nor..hahaha
Nasib baik tak berbau da kasut aku yang ni..
Sebab bau kasut md nor da cover bau kasut aku..

Tu la kisah aku yang kedua kali di maki hamun oleh bos..
Tapi kene tunggu yang kejadian 3 laa..
Sebab yang tu paling best..

Ok la..nnt kalo ade mase wa cite same lu…

Chow…

2 comments:

ikmal said...

mase ni pon ak x brpeluang mnyaksikan kejadian trsebut..

ak x paham nape org tua tu nk marah maki2 hamun stakat safety shoe hilang bbrape ari..

kalo ye pon..bia le jijo masuk kilang dul..baru marah..tu br btol kot..(masuk kilang mmg wajib pakai safety shoe+glass)

ni pepagi taim masuk keje(kot?)..tup2..kene marah..

ak yg hanye mndgr cite..hanye mmpu kesian..tp tuan punye badan kewl2 jer..ak x mampu kot...

aku?stakat ni x penah kene lg ngn org tua tu atas ape2 kslhn ak..amazing?tidak same skali..rase cam hidup dgn tekanan seberat 1 tan mungkin..

Jijo said...

mungkin kejadian yang ketiga ko lagi tau kot..
aal dari aku lagi...
hahaha