Saturday, October 25, 2008

Kejadian Intern 3

walaupon dah 2 kali di maki hamun bos..
aku tetap aku yang takkan berubah..
masih lagi kool..

ni yang paling dasyat la aku kene kat opis..
tapi kejadian ni bukan dari bentuk luahan kata2 yang dah penah aku kene..
walaupon ini hanya secebis emel yang kalo dihat dari sudut pandangan mata normal manusia tidak ade ape2..
tapi kalo dari sudut pandangan mata hati mungkin agak mehiris hati pastu diletakan garam..
agak makan dalam la..

kisah nye bermula macam ni la lebih kurang..
ari tu ari kamis..
aku da mintak cuti untuk esok..
aku nak g pangkor..
ade induction camp kelab kembara..
mmg waktu bersuka ria..
aku da tak sabar2 nak kuar opis ni..

tepat je pkul 5 aku trus blah...
walaupun masih hari kamis tapi aku da boleh rasa bau2 air pantai kat pangkor..
mmg syok ahh..
kire mmg aku nak enjoy je weken ni..

pastu ari ahad balik kl balik..
mmg malas gle nak gi keje..
aku nak cadangkan lepas ni semua opis kat malaysia tak yah gune meja da..
sume gune katil..
wat keje pape pon sume atas katil..
mmg baik punye idea..

sampai je opis pagi isnin tu..
ikmal(rakan intern) bertanya..
'ko da bukak emel lom'

aku dengan pantas tanpa ragu2 tanya balik
'asal??'

die pon reply balik dengan nada yang aku boleh rasa macam ade berita agak tak baik..
'buka dulu nnt ko tgk la..'

aku ni mmg inkuiri tiggi skit..
bukak la emel tu..
buka2 je..
aku bace la emel dari bos..

...................................................................................................

Azizul,
Yesterday, you left our camera and video camera
on your table after you have gone home.
This is very careless of you. Please make sure
you dont do this again because the next time
if these items are lost you will be the first
suspect as the one who caused it to be lost and
i will get you to replace them with brand new ones.
This is becoming a trend in term of carelessness,
first you lost your safety shoes because you
left it in the open, and mind you we have been
having trainees for god know how many years
and you are the first trainee in my dept who
managed to lose his/her safety shoes. That was
not so much of my problem, but if you lose any
of the expensive gadgets that i have taken pains
to acquire them by cutting through red tapes
and beaucracies, you will be in a bloooooody
deeeeeeeeeep shiiiiitt
.You are lucky that you
are on leave today and i will not be around
next week, otherwise you will getting a worse
whacking than you've got when i caught you
browsing irrelevant website a month back.
being openly brutal, do buck up or ship out. i dont have time for this kind of nonsense

................................................................................................

luruh semua bulu jubo aku bace ni..
cuak tahap tunggalan punye babi..
tapi boleh lagi la kool..

rupe2 nye aku lupe nak simpan balik camera yang aku gune ari kamis lepas..
punye la semangat nak g pangkor sampai lupe..
emel ni die hantar hari jumaat yang aku cuti tu..

tapi aku nasib baik gak la..
sbb die cuti minggu yang lepas kau balik pangkor..
die ade keje kat hong kong..
selamat aku..

lemau satu badan..
mmg spoil mood gle nak buat keje..
aku da malas nak pikir pasal intern..
tggu abes je ni..

tu aku tak ubah langsung emel die..
mmg sebijik cam tu..
siap bold kale merah lagi tu...
marah naaaa..
pak2 sudey...

kepada belia2 di luar sane..
aku cadangkan buat satu slogan
'belia benci internship'

chow....

5 comments:

i'M yORkE said...

ak suke bos ko..mne nak dapat bos ajar anak buah die carut?..harhar~

*andoo..pndai bblog dh loni dih..kaloh tok guru gni gak..harhar~

ikmal said...

pade hari kejadian..ak berade di opis..tapi..jijo lak tade..

kalo korang nk tau..ak da ade instinct tak baek mase tu...ade ke bos(org tua tu) ley brgurau ngn jijo pasal rambut jijo(pade mase tu jijo wat style rambut pacak)sehari sebelum kejadian maki hamun ke-3

ak x pasti same ade org tua tu nk perli ke gurau ke ape..tp nada gurau la..katenye(ak x bape igt tp camni la kot):

"rambut trpacak macam dlm iklan...kalo baling pon still trpacak"gelak2 org tua tu..(err sumthin like dat la)~

ak pk..die nk wat baek kot..ngn jijo..tup2..nex day..kuar emel maki hamun..mmg bad luck ah

MiRaRiZ said...

hahaha~ aku suke gile tul la~
ko dan abg long ko nie jijoe~
hahaha

lawak tahap sengal tol~
:p

-tOm- said...

jijoe2..intern je pown..
tu pun nak wat hal..
jangan jadik pewaris2 senior2 kembara
sudey...6 years or 7 years degree..
hahaha~

Bajet said...

Haha lawak la jijo. Horror betul bos ko. Aku pun cuak macam tu.